Vanlige tilstandsrapporter holder bilen i bedre stand

dekkservice

En av de enkleste og beste måtene å kontrollere at bilen din er i god stand, er å gjøre en tilstandsrapport. Tilstandstester utføres av Vianors verksteder og er en utmerket måte å raskt finne ut om bilen din trenger gudfryktig service. Fordelen med en tilstandsrapport er at ekspertene til Vianor vil gå gjennom bilens viktige komponenter og fortelle deg om det er noe som må betjenes. Du vil vite etterpå om du trenger å bytte ut eller reparere noen av komponentene.

De går gjennom og sjekker dekk, støtdempere og bremser. De vil også sjekke de forskjellige viktige væskene for å sikre at du ikke trenger å fylle på eller at de må byttes ut. Det beste er at når du har gjort en tilstandstest, vet du om bilen er i god stand, eller om du trenger å reparere noe. Hvis noe må løses, kan du gjøre en avtale og få det til. Det er ofte at dekkservice, oljeskift og bremsservice må utføres hvis de oppdager noe.

Hvis bilen din går uten problemer, vet du at bilen din er i god form og at det ikke er noen små problemer igjen som kan vokse til større og dyrere problemer. Å finne problemer på et tidlig tidspunkt er alltid gunstig og kan spare kostnader og problemer i fremtiden. Det gjør også kjøringen din tryggere å vite at dekkene og bremsene er i god stand.

Tilstandsrapport er gode å gjøre før en EU-kontroll, slik at du lettere kan takle den og unngå problemer med etterkontroll hvis den ikke går gjennom. Det er også praktisk som et supplement til den vanlige biltjenesten diktert av bilens servicehåndbok. Begge utfyller hverandre og sørger for at bilen din kjører problemfritt og at det ikke er noen sikkerhetsproblemer. Selv om du skal selge bilen, kan det være greit å ha papirer om at det ikke er skjulte feil på bilen, det gjør det lettere for en kjøper å akseptere prisen på bilen.

I tillegg til tilstandsrapporter og bilservice, bør du alltid vedlikeholde dekkene slik at du sørger for at dekktrykket er ok og at mønsterdybden på mønsteret er over anbefalt dybde på 4 mm. Hvis du er under, er det på tide å kjøpe et nytt sett med dekk, slik at du kan fortsette å kjøre trygt. Lavt dekktrykk fører til økt drivstofforbruk og høyere slitasje på dekkene. Så sørg for at du sjekker det regelmessig. Dekkrotasjon er også viktig for å sikre at slitasjen er jevn mellom dekk og bakdekk. Å ha forskjellige grep på dekkene betyr at dekkene ikke oppfører seg normalt. Dette fører ofte til over- eller understyring av bilen. Dette gjør det vanskeligere å kjøre, noe som lettere kan føre til ulykker. Om vinteren gjør dette bilen enda vanskeligere å kontrollere enn vanlig. Forsøk alltid å kjøpe et helt nytt sett med 4 dekk når du kjøper nye dekk, for da har du samme grep i alle posisjoner rundt bilen.

For mer informasjon om tilstandsrapporter, besøk: https://vianor.no/

Scroll to Top