Ujistěte se, že jste nezapomněli přeřadit ze svých nehrotových na letní pneumatiky

 

pneumatiky

 

Výměna zimních pneumatik z letních pneumatik je velmi důležitá a je zásadní pro vaši bezpečnost, protože jízda s letními pneumatikami v zimních podmínkách je spojena s velkým nebezpečím. Je důležité provádět včasné změny mezi letními a zimními pneumatikami, ale nejdůležitější je vždy mít zimní pneumatiky, když máte zimní podmínky.

U zimních pneumatik máte jak pneumatiky s hroty, tak pneumatiky bez hrotů, u kterých mají pneumatiky s hroty obvykle přísná pravidla, kdy je lze použít. Budete mít datum, kdy mohou být použity nejdříve na podzim, a poté datum, kdy budou muset být odstraněny během jara. Bez těchto speciálních termínů pro majitele automobilů s pneumatikami s hroty na jejich autech je malá šance, že zapomenou. Pokud by se zapomněli změnit, mohla by jim být uložena pokuta policií. V Polsku a Německu také nemůžete jezdit s pneumatikami s hroty, pokud je máte na sobě. Jakmile je odstraníte a obujete si letní pneumatiky, můžete navštívit obě země.

Pokud místo toho máte pneumatiky bez hrotů, nejsou splněna žádná data, takže je můžete používat celé léto a neporušujete žádné zákony. Nebudete však mít nejlepší pneumatiky pro sezónu a pneumatiky budou příliš měkké, jak začne letní teplota během letních dnů stoupat. Problém s používáním zimních pneumatik v létě, když jsou měkké, spočívá v tom, že se zvyšuje opotřebení a výkon není optimální, spolu s vysokou spotřebou paliva.

Jelikož pneumatiky bez hrotů nemají čepy a jsou tiché, lidé mohou zapomenout na výměnu pneumatik. Pro vaše letní pneumatiky můžete mít různé ráfky ze slitiny nebo něco jiného, ​​což vám umožní lépe si je zapamatovat. Jinak by mohlo být dobré dát si do kalendáře nějaké připomenutí, které vám to připomene. Ne každý by viděl rozdíl mezi letními pneumatikami a zimními pneumatikami bez šroubů, takže i když pravidelně kontrolujete pneumatiky, možná si nevšimnete, že máte na svém autě stále zimní pneumatiky.

Jízda se zimními pneumatikami během léta není nebezpečná, ale kvůli vyššímu opotřebení a vyšším nákladům na palivo se tomu chcete vyhnout, protože to může být nákladné a můžete opotřebovat zimní pneumatiky tak, aby nebude dobré, když začne zimní sezóna. Pokud chcete mít jednu sadu na celý rok, budete si muset pořídit celoroční pneumatiky, hybrid mezi letními a zimními pneumatikami, které lze používat po celý rok beze změny. Jelikož jsou schváleny pro zimní použití, budou bezpečně fungovat na sněhu i ledu a protože mají také běhoun, který zvládne letní podmínky, můžete bezpečně řídit bez nadměrného opotřebení a vysoké spotřeby paliva.

Další informace o pneumatikách bez hrotů a letních pneumatikách najdete na: https://www.nokiantyres.cz/

Scroll to Top