Tee tarpeeksi esitutkimusta ennen uusien renkaiden ostamista

kesärenkaat

Koska renkaita ei osteta niin usein niin meidän on tutkittava, mitä markkinoilla on tapahtunut sen jälkeen, kun ostit viimeisimmät renkaat. Onko merkittäviä parannuksia tehty vai valitsisitko saman sarjan kuin sinulla jo om. Saman sarjan valitseminen riippuu siitä, olitko tyytyväinen niihin. Vaikka olisitkin tyytyväinen renkaisiin on hyvä selvittää mitä on tarjolla ja onko olemassa uusia malleja nykyisestä renkaastasi. Renkaita parannetaan jatkuvasti ja uusia renkaita tuodaan markkinoille, erityisesti premium-renkaiden osalta.

Yksi parhaista paikoista ostaa renkaita on rengasliike, koska niillä on yleensä hyvä valikoima ja ne voidaan helposti asentaa sinulle. Rengasliikkeessä voidaa antaa sinulle neuvoja renkaista, ja voit todennäköisesti ostaa renkaat myös verkossa ja varata renkaanvaihtoajan sivustolla. Näin voit valita ja maksaa renkaat omassa kodissasi. Renkaiden tilaamisesta verkosta on ehdottomasti etuja, ja voit ne toimittaa rengasliikkeeseen, että ne ovat valmiina renkaanvaihtoon.

Jos tarvitset uudet kesärenkaat, se on yleensä helpompaa kuin talvirenkaiden valinta, koska sinulla on vähemmän vaihtoehtoja. Tämä ei välttämättä tarkoita, että päätös on helppo, mutta sinulla on vähemmän vaihtoehtoja ja sinun on todennäköisesti tehtävä vähemmän tutkimusta löytääksesi ajoneuvoosi parhaiten sopivat renkaat. On myös erilaista valita renkaat, jos sinulla on sähkö- tai hybridiauto, koska ne ovat painavampia ja tarvitsevat kestävämmät renkaat. Jos sinulla on sähköauto tai hybridi, sinun on varmistettava, että renkaat ovat toimiva valinta näille ajoneuvoille.

Käytä myös EU-rengasmerkintää nähdäksesi renkaiden suorituskyvyn märkäpidon, renkaan melun ja polttoaineenkulutuksen suhteen. Tämä antaa parhaan tuloksen kesärenkaista, kun testi suoritetaan lämpötiloissa, jotka eivät vastaa talviolosuhteita. Talvirenkaiden suhteen on enemmän vaihtoehtoja, ja sinun on selvitettävä, haluatko nastalliset vai nastattomat renkaat. Haluat luultavasti tutustua joihinkin riippumattomien autolehtien tekemiin rengastesteihin nähdäksesi, mitkä toimivat parhaiten olosuhteissa, jotka vastaavat tavallisia ajo-olosuhteitasi. Tietoihin perehtyminen vie jonkin aikaa ja on hyvä tarkastella muutamia renkaita ja valita näiden testien tärkeimmät osat. Kaikki osat eivät ole sinulle merkityksellisiä. Yritä varmistaa, että valitsemiesi renkaiden vierintävastus on pieni, mikä johtaa alhaiseen kulumiseen ja polttoaineenkulutukseen.

Sinun on myös huolehdittava uusista renkaistasi varmistaen aina, että rengaspaine on oikealla tasolla, että renkaissa ei ole vaurioita ja että urasyvyys on vähintään 4 mm. Sinun on myös vaihdettava renkaiden paikkoja niin, että kuluminen tasaantuu, jotta voit aina vaihtaa kaikki neljä rengasta samaan aikaan, jotta auto ei yliohjaa tai aliohjaa, mikä voi tapahtua, jos renkaissa on erilainen pito.

Lisätietoja uusista renkaista on osoitteessa https://vianor.fi/

Scroll to Top