Siirtyminen talvirenkaisiin liian myöhään voi olla kallista

 renkaat

Ei ole todellista syytä olla vaihtamatta talvirenkaisiin ajoissa. Me kaikki tiedämme mihin aikoihin talvi yleensä tulee. Emme ehkä tiedä viikkoa tai päivää, mutta mitä kauemmin odotamme, sitä suuremmalla todennäköisyydellä se tulee pian. Ei ole mitään syytä odottaa renkaanvaihtoa liian kauan. Heti kun huomaat, että lämpötila alkaa lähestyä nollaa, on syytä vaihtaa renkaat. Talvirenkaat ovat paremmat kuin kesärenkaat kuivalla tiellä, kun lämpötila on alhainen.

Joko suunnittelet ja vaihdat renkaat tiettynä päivänä kauan ennen lumen saapumista, tai teet sen sääennusteen perusteella. Jos teet sen liian myöhään ja on jo lunta, älä aja. Sinun on odotettava, kunnes on taas lämpimämpi sää.  Tämä voi aiheuttaa paljon vaivaa ihmisille, jotka ovat riippuvaisia ​​autosta. Mitä enemmän olet riippuvainen autostasi, sitä aikaisemmin sinun kannattaa vaihtaa renkaat. Ajamattomuus voi olla kallista joillekin ihmisille. Tämä voi johtaa tapaamisten viivästymiseen tai kalliisiin taksikustannuksiin.

On edelleen monia, jotka ajattelevat, että on renkaille haitallista vaihtaa liian aikaisin, mutta koska tämä on turvallisuuskysymys, on parempi kestää pieni kuluminen päivinä, jolloin sinulla on vielä plus-asteita eikä lunta. Turvallisuutesi on sen arvoista. Jos odotat liian kauan etkä voi käyttää autoa muutamaan päivään, se saattaa tulla kalliimmaksi tai jos yrität ajaa kesärenkailla lumisissa olosuhteissa, saatat joutua onnettomuuteen. Jopa pienet vahingot autossa merkitsevät paljon.

Älä siis tee sitä virhettä, että vaihdat renkaat liian myöhään. Suunnittele sen sijaan etukäteen ja vaihda ne ajoissa, jotta sinun ei tarvitse huolehtia.  Näin vältät myös paniikin ja pitkät jonot rengasliikkeessä, sillä monet tekevät renkaanvaihdon myöhään. On kuitenkin tärkeää kunnioittaa nastarenkaita koskevaa lainsäädäntöä, jotta et asenna niitä liian aikaisin tai poista niitä liian myöhään. Niiden käyttö on sallittua määrätyn ajanjakson ulkopuolella, jos on talvikelit.

Tarkista, että talvirenkaat, joihin aiot vaihtaa, ovat hyvässä kunnossa ja kestävät toisen talven. On tärkeää, että urasyvyys on lakisääteisen vähimmäistason yläpuolella, niiden on oltava vähintään 4 mm ja niiden pitää olla turvalliset ajaa. Turvallisuus heikkenee, kun menee alle 4 mm, koska pito vähenee ja jarrutusmatka kasvaa, mikä voi helposti johtaa onnettomuuksiin. Renkaissa on myös oltava oikea ilmanpaine, joten tarkista tämä heti renkaiden vaihdon jälkeen. Sinun tulisi myös seurata renkaiden paikkojen vaihtoa, kun laitat ne päälle, jotta renkaat vaihtuvat sen sijainnin perusteella, jolla heillä oli viimeksi, käytit niitä.

Lisätietoja talvirenkaista on osoitteessa https://vianor.fi/

Scroll to Top