Säilytä kesärenkaat oikein


renkaanvaihdon

Kun on aika siirtyä talvirenkaisiin, on myös tärkeää, että pidät kesärenkaistasi huolen. Renkaat tulisi pestä renkaanvaihdon aikana öljyn, lian ja tiesuolan poistamiseksi. Tällöin renkaisiin on merkittävä sijainti, joka niillä oli autossa, VE vasemmalla etuosalla jne. Näin varmistetaan renkaiden paikanvaihto ennen jokaista kautta. Sinun on myös tarkistettava kesärenkaidesi kunto varmistaaksesi, että renkaat kannattaa varastoida.

Jos urasyvyys on alle 4 mm, niitä ei kannata säästää, ja sinun on annettava rengasliikkeen huolehtia renkaista, jotta ne voidaan kierrättää. Jos ne ovat yli 4 mm, ne on merkittävä paikan perusteella, jossa ne olivat poistettaessa. Näin niiden paikkaa voidaan vaihtaa, kun ne asennetaan uudelleen ensi vuonna, jotta vasen eturengas sijoitetaan vasempaan takaosaan ja vasen takarengas asetetaan vasempaan etuosaan ja sama oikealla puolella oleville renkaille. Tämä tasoittaa kulumiserot etu- ja taka-asennossa.

Jos tarvitset uusia kesärenkaita, kannattaa ostaa ne nyt ja asentaa ne vanteille, jotka on vielä varastoitava talvella. Sitten sinun ei tarvitse etsiä kesärenkaita ensi vuonna, kun on aika vaihtaa.

Säilytä kesärenkaat kunnolla, mikä tarkoittaa viileissä olosuhteissa ilman raskasta painoa niiden päällä. Ne on myös pidettävä poissa suorasta auringonvalosta ja otsonipitoisista tiloista. On aina parasta saada rengasliike varastoimaan renkaat sinulle rengashotellissa, jotta tiedät, että renkaat varastoidaan turvallisesti ja oikeissa olosuhteissa. Siinä välttyy renkaiden siirtämiseltä edestakaisin, kun haluat vaihtaa renkaita, ja voit käyttää kodin tiloja muihin asioihin.

Kun tiedät renkaidesi olevan hyvässä kunnossa ja varastoituna kunnolla, kunnes niitä tarvitaan ensi vuonna, voit unohtaa renkaat, kunnes talvikauden jälkeen on aika suunnitella renkaanvaihto uudelleen. Kun annat korjaamon tehdä renkaanvaihdon puolestasi, tiedät, että renkaat on tarkastettu ennen niiden asentamista ja että ne ovat tasapainossa ennen asentamista. Tiedät, että käytetään oikeita työkaluja ja että rengaspaine tarkistetaan ja että renkaiden venttiilit vaihdetaan ja että kaikissa renkaissa on venttiilien kannet. Renkaissasi on myös oikea ilmanpaine, ennen kuin lähdet korjaamolta, mikä on tärkeää, jotta pystyt hallitsemaan autoa hyvin.

Talvella on hyvä suorittaa myös akkupalvelu tai akun tarkistus, jotta sinulla ei ole ongelmia auton käynnistämisessä talvikuukausina. Valmistaudu myös lisäämällä glykolia pesunesteeseen jäätymispisteen laskemiseksi. Pesuneste on tärkeää, sillä tiet kastuvat ja likaantuvat tien suolasta ja hiekasta, mikä johtaa tuulilasin likaantumiseen, joka täytyy sitten puhdistaa. On tietysti tärkeää, että näkyvyys on hyvä ajon aikana ja koska talvella on pimeää ja aurinko on matalalla, voi helposti johtaa onnettomuuksiin, jos näkyvyys heikkenee.

Lisätietoja renkaiden oikeasta varastoinnista on osoitteessa https://vianor.fi/