Rengasongelmat tulee ratkaista suoraan rengaskorjaamossa

 Talvirenkaiden

 

Jos huomaat ongelmia yhdessä renkaassa tai kaikissa renkaissa sinun tulee suhtautua siihen erittäin vakavasti ja korjata ongelma välittömästi. Jos ongelma on vaurioitunut rengas ja vaihdat vararenkaaseen, sinun on huolehdittava vaurioituneesta renkaasta rengaskaupasta. Jos voit silti ajaa, mene suoraan rengaskorjaamoon ja pyydä heitä tutkimaan rengas ja katso, mitkä on kiinnitettävä. Rengaskorjaamo voi usein kertoa käytetystä renkaasta, jolla on samanlainen kulutuspinnan syvyys kuin muilla renkailla, jotta voit myöhemmin vaihtaa kaikki neljä rengasta samanaikaisesti.

He tietävät, voitko korjata renkaan vai ei. Renkaat voidaan periaatteessa korjata vain, jos terävä esine, kuten naula, on puhkonut renkaan, ja joka voidaan vetää ulos ja korvata tätä varten valmistetulla kumitulpalla. Sivuseinämän vaurioita ei voida korjata, joten rengas on vaihdettava välittömästi. Jos ongelma on pieni kulutuspinnan syvyys, että olet saavuttanut 4 mm urasyvyyden, sinun on vaihdettava kaikki renkaat. Ajaminen alhaisella urasyvyydellä voi olla laissa kielletty, ja sitä tulisi siksi välttää. Syynä tähän on se, että on vaarallista ajaa liian heikolla kulutuspinnan syvyydellä, koska pito vähenee ja vesiliirron riski kasvaa huomattavasti. Nämä molemmat tekijät tekevät autoista, joiden kulutuspinta-ala on huono, vaarallisempia ja ne päätyvät useammin onnettomuuksiin. Siksi on tärkeää tarkistaa kuvion syvyys säännöllisesti ja vaihtaa, kun syvyys saavuttaa 4 mm. Talvirenkaiden syvyys on tärkeämpi, koska tarvitset sitä, jotta sillä olisi hyvä pito lumessa verrattuna kesärenkaisiin.

Vaurioituneet renkaat on vaihdettava, varsinkin jos ne on korjattu väliaikaisesti. Jos olet käyttänyt korjaussarjaa, joka toimitetaan suihkepurkissa, muista, että tämä on vain väliaikainen ratkaisu. Tämä ei ole ollenkaan pysyvä ratkaisu, joten kun olet päässyt pois tilanteesta, jossa olit korjaamassa rengasta, sinun on ajettava rengaskorjaamoon. He näkevät voidaanko rengas puhdistaa ja korjata pysyvästi, tai sitten myydä uuden renkaan vaurioituneen renkaan korvaamiseksi.

Rengashuolto sisältää venttiilien tarkistamisen ja varmistamisen, että ne ovat tasapainossa, jotta ne pyörivät ilman sivuttaisvoimia. Se sisältää myös tarkistuksen, että renkaat ovat hyvässä kunnossa. Jos autossasi ei ole turvallisia ja luotettavia renkaita, et voi odottaa pysyvän turvassa ajaessasi. Ne myös täyttävät kaikki renkaat, joten kun poistut paikalta, tiedät, että kaikki renkaasi ovat hyvässä kunnossa turvallista ajamista varten.

Kun renkaasi ovat hyvässä kunnossa, ilman vaurioita, asianmukaisella rengaspaineella ja tasapainossa, tiedät, sinulla on turvallisempaa viettää aikaa tien päällä. Ei vaadi paljoa tarkistaa ne säännöllisesti. Renkaat tarvitsevat säännöllistä huoltoa, ja kun viet auton rengashuoltoon tai renkaanvaihtoon, sinun tulee varmistaa, että sekä irrotettu rengas että rengas, joka laitetaan paikalleen ovat molemmat hyvässä kunnossa.

Lisätietoja renkaiden huollosta on osoitteessa https://vianor.fi/

 

Scroll to Top