Prémiové zimní pneumatiky pro SUV pro vyšší bezpečnost

SUV zimni pneumatiky

Pokud jde o SUV zimní pneumatiky, budete muset investovat do prémiových pneumatik. Prémiové pneumatiky poskytnou dobrou jízdní stabilitu a vynikající přilnavost, což je to, co od SUV požadujete. Pneumatiky SUV musí být dostatečně silné, aby udržely vyšší a těžší vozidla stabilně na silnici. Potřebujete pneumatiky, které byly speciálně přizpůsobeny pro použití na SUV, protože to zlepší stabilitu. To je důvod, proč musíte zkontrolovat, zda jsou pneumatiky speciálně vyrobené pro SUV.

Prémiové pneumatiky pro SUV by měly být schopné spolehlivě a pevně zvládat vysoké zatížení kol na silnicích s ledem, sněhem i rozbředlým sněhem. K tomu potřebujete vylepšenou strukturu a směs optimalizovanou pro SUV. Pokud si vyberete některou z řady prémiových zimních pneumatik Nokian Tyres, zjistíte, že jejich pneumatiky pro SUV jsou také vybaveny unikátní technologií Nokian Tyres Aramid Sidewall. Silná konstrukce je kombinována se zesílenými aramidovými bočnicemi, aby se zvýšila odolnost. Rovněž zajišťují, že pneumatika vydrží různé nárazy, které mohou nastat během jízdy. Struktura bočnice obsahuje extrémně silné aramidové vlákno, podobné neprůstřelným vestám, díky čemuž jsou pneumatiky odolnější vůči náhlým nárazům a prořezům, což by jinak mohlo snadno přerušit jízdu. Takové poškození obvykle vyžaduje zastavení a výměnu pneumatik za náhradní.

Rozměry pneumatik pro SUV jsou specifické, že mají tendenci být širší a mají větší rozměry ráfku. Pro nejužší pneumatiky máte 215/70R16 zimní pneumatiky, které jsou určeny pro menší SUV, zatímco 265/65R18 zimní pneumatiky nebo 275/60R20 zimní pneumatiky jsou určeny pro větší SUV. Mezi nimi je několik rozměrů, takže jakýkoli rozměr, který vaše SUV bude potřebovat, byste měli být schopni najít online nebo prostřednictvím vašeho pneuservisu, abyste si mohli vyměnit pneumatiky i na vašem autě.

I když by vaše letní pneumatiky pro SUV mohly vypadat, že si poradí s trochou sněhu, nejsou optimalizovány pro zimní podmínky, protože použitá gumová směs ztvrdne a ztratí většinu svého tření. To má za následek nedostatečnou přilnavost, která může z vašeho těžkého vozidla udělat nebezpečný projektil, když bez kontroly klouzáte ulicemi. To může být nebezpečné. Určitě tedy budete muset najít prémiové pneumatiky, které jsou schváleny pro zimní použití a mohou poskytovat výkon, stabilitu a bezpečnost, které budete při jízdě na zimních silnicích potřebovat.

Pokud si vyberete pneumatiky s hroty pro SUV nebo bez nich, jsou to volby, které budete muset udělat na základě vašich preferencí, povětrnostních podmínek ve vaší oblasti a samozřejmě toho, co je ve vaší oblasti povoleno. Pneumatiky s hroty jsou v Německu a Polsku zakázány, takže zde máte jen jednu možnost. Totéž platí, pokud máte tendenci jezdit do nebo přes kteroukoli z těchto zemí za obchodem nebo zábavou – vaše možnosti budou omezené.

Další informace o prémiových zimních pneumatikách pro SUV najdete na: www.nokiantyres.cz

Scroll to Top