Optimaalinen renkaiden huolto pitkän käyttöiän varmistamiseksi

auton kuntotarkastuksen

Jotta renkaat eivät kulu ennenaikaisesti, sinun on huolehdittava niistä. Renkaat kuluvat ajon aikana ja ajan mittaan ne kuluvat, mutta ne kestävät pidempään, jos käytät niitä optimaalisesti. Tämä tarkoittaa, että sinulla on oikeat renkaat olosuhteisiin, tasapainotat renkaita, sinulla on oikea ilmanpaine ja säilytät niitä oikein vuodenaikojen välillä. On kallista ja tarpeetonta antaa renkaiden ennenaikaisesti kulua ja on haitallista ympäristölle, kun heität renkaat pois ennenaikaisesti. Auto pyrkii myös kuluttamaan enemmän bensiiniä renkaiden korkeamman kulumisen takia, mikä sitten lisää kasvihuonekaasupäästöjä.

Tietenkin on tärkeää, että huolehdit koko autosta, kun suoritat säännöllisen huollon ajoissa, ja että hoidat myös muut huollot, kuten jarrujen huolto, öljynvaihto ja auton täydellinen tarkastus, jota varten voit antaa tehdä auton kuntotarkastuksen. Siellä he tarkistavat kaikki auton tärkeät toiminnot varmistaakseen, että auto on hyvässä kunnossa. Jos auto ei ole hyvässä kunnossa, se voi vaikuttaa myös renkaiden kulumiseen, jotta ne kuluvat ennenaikaisesti.

Iskunvaimentimien tarkastamiseksi voit etsiä öljyvuotoa renkaan alueelta. Se on helpoin havaita pysäköinnin ja auton siirtämisen jälkeen. Jos parkkipaikan asfaltilla näkyy öljyvuotoja, on aika käydä korjaamossa ja pyytää heitä tarkistamaan iskunvaimentimet ja vaihtamaan ne. Huonot iskunvaimentimet saavat auton heilumaan koska ne myös työntävät renkaita tielle, toimivat sellaiset lisäävät pitoa ja vähentävät jarrutusmatkaa. Huonot iskunvaimentimet voivat myös aiheuttaa epätasaista kulumista. Epätasainen kuluminen ei ole hyvä, ja helpoin asia on tietysti tarkistaa rengaspaine. Matala rengaspaine on huono, koska se lisää kulumista ja lisää polttoaineenkulutusta.

Kun viet auton rengashuoltoon joko vain tarkistamaan renkaat tai vaihtamaan renkaat, he tarkistavat paineen, varmistavat tasapainon ja vaihtavat venttiilit. He kierrättävät myös kaikki vanhat renkaat ja painot, joten sinun ei tarvitse huolehtia vanhojen renkaiden kierrättämisestä ympäristöystävällisesti. Kun tasapainotat renkaat, varmista, että käytetään ympäristöystävällisiä painoja. Haluat välttää lyijyä sisältäviä painoja. Epätasapainossa olevat pyörät luovat sivuttaisvoimia, jotka tuntuvat ohjauspyörän tärinänä. Se voi myös aiheuttaa renkaiden kulumisen epätasaisesti renkaan profiilin yli. Toinen tärkeä huoltovaihe on renkaiden paikanvaihto varmistaaksesi, että neljä rengasta kuluvat tasaisesti.

Renkaat kokevat laajan sää- ja lämpötilavälin ja usein eri pinnoilla, joten sinun on tarkistettava ne säännöllisesti. Tärkeä asia on tarkistaa, että renkaat ovat hyvässä kunnossa, ettei renkaissa ole viiltoja, halkeamia tai muita vaurioita. Sitten sinun on tarkistettava, onko kuluminen tasainen jokaisessa renkaassa. Renkaan epätasainen kuluminen voi johtua joistain asioista. Yksi niistä on matala rengaspaine; heikot iskunvaimentimet tai kun niitä ei ole tasapainotettu tai suunnattu oikein.

Lisätietoja renkaiden huollosta on osoitteessa https://vianor.fi/

Scroll to Top