Oppbevar sommerdekkene dine ordentlig

batteri- og ladekontroll

Når det er på tide å bytte til vinterdekk, er det også viktig at du tar vare på sommerdekkene dine riktig. Dekkene skal vaskes og skiftes for å fjerne olje, smuss og veisalt. Da må dekkene merkes med posisjonen de hadde på bilen, VF venstre foran osv. Dette for å sikre riktig dekking av dekkene før hver sesong. Du må også sjekke tilstanden til sommerdekkene for å se om de er verdt å lagre.

Hvis mønsterdybden er mindre enn 4 mm, er det ikke verdt å spare dem, og du bør la dekkverkstedet ta vare på dekkene slik at de kan resirkuleres. Hvis de er over 4 mm, bør de merkes ut fra posisjonen de var i da de ble fjernet. Dette slik at de kan roteres når de monteres på nytt neste år, slik at venstre høyre blir plassert i høyre bakposisjon og høyre bakdekk blir plassert i venstre frontposisjon og det samme for dekkene på høyre side. Dette er for å utjevne forskjeller i slitasje mellom front- og bakposisjon.

Hvis du trenger nye sommerdekk, kan det lønne seg å kjøpe dem nå og få dem montert på felgene som fortsatt må lagres om vinteren. Da slipper du å lete etter sommerdekk neste år når det er på tide å ta dem på.

Oppbevar sommerdekkene dine riktig, noe som betyr under kule forhold uten tung vekt på toppen av dem. De bør også holdes borte fra direkte sollys eller områder med høyt ozon. Det er alltid best å ha dekkverkstedet til å oppbevare dekkene for deg på dekkhotellet, slik at du vet at de lagres trygt og under de riktige forholdene. Det sparer deg for litt problemer med å måtte flytte dekkene frem og tilbake når du vil bytte dem, og du kan bruke plassen hjemme til andre ting.

Når du vet at du har dekkene dine i god stand og lagret ordentlig til de trengs igjen neste år, kan du glemme dem til det er tid etter vintersesongen å planlegge et dekkbytte igjen. Ved å få et dekkverksted til å skifte dekk for deg, vet du at dekkene har blitt sjekket før de monteres, og at de har balansert før de monteres. Du vet at riktig verktøy brukes og at dekktrykket er sjekket og at dekkventilene byttes ut og at du har ventildeksler på alle dekkene. Du har også riktig lufttrykk i dekkene før du ruller derfra, noe som er viktig for at du skal kunne ha god kontroll over bilen.

For vinteren er det bra å også utføre batteriservice eller batteri- og ladekontroll slik at du ikke har problemer med å starte bilen i vintermånedene. Forbered også ved å tilsette glykol i vaskevæsken for å senke frysepunktet. Det er viktig med vaskemiddel for at veiene blir våte og skitne med veisalt og sand, noe som fører til at frontruten blir skitten som må rengjøres. Det er selvsagt viktig å ha god sikt når du kjører og om vinteren når det er mørkt og solen er lav, det kan lett føre til ulykker hvis sikt blir svekket.

For mer informasjon om riktig dekklagring, besøk: https://vianor.no/

 

Scroll to Top