Investuje do vhodných prémiových zimních pneumatik pro vaše elektrické vozidlo nebo hybrid

celoročních pneumatik

Hybridní vozidla jsou skvělá, protože mohou využívat elektřinu i benzín, aby spotřebovaly méně paliva. Tato vozidla jsou kombinací benzínových a elektrických vozidel. Protože spalovací motor nepoužíváte po celou dobu, vypouštějí méně CO2 a jsou šetrnější k životnímu prostředí. Chcete vybavit pneumatiky nízkým valivým odporem, aby spotřebovaly ještě méně paliva a dostaly se dále s každým elektrickým nábojem. Měli byste také zkontrolovat, zda jsou pneumatiky určeny pro elektromobily, protože jsou těžší a budou potřebovat pneumatiky odolnější proti opotřebení, aby se příliš rychle neopotřebovaly.

Zajistěte, aby zimní pneumatiky byly prémiovými pneumatikami vysoké kvality. Investice do pneumatik vysoké kvality je velmi důležitá, protože jsou odolnější a udržují vás v bezpečí. Mají lepší vlastnosti, pokud jde o přilnavost i brzdnou dráhu. Tyto vlastnosti spolupracují, abyste se vyhnuli nehodám. Schopnost rychle zastavit vozidlo je zásadní.

I s dobrými pneumatikami je zimní počasí dostatečně náročné, takže si to neztěžujte výběrem suboptimálních pneumatik. Pro objektivní výsledky budete muset zkontrolovat různé testy pneumatik provedené automobilovými časopisy. Je důležité zkontrolovat různé části testů, které tvoří celkové hodnocení pneumatik. Ne všechny součásti jsou pro vás důležité. Zkontrolovat různé testy, vybrat důležité součásti a shrnout je na vlastní pěst pravděpodobně povede k nejlepší volbě pneumatiky pro vás a vaše vozidlo. Informace o štítcích pneumatik EU můžete také použít jako další zdroj snadno dostupných informací. Jediným problémem těchto informací je, že nic nenaznačuje, jak dobře si vedou na zimních površích. Hlučnost pneumatik a spotřeba paliva měřená valivým odporem však budou důležité i pro zimní pneumatiky.

Valivý odpor závisí také na tlaku v pneumatikách, takže pokud máte příliš nízký tlak v pneumatikách, valivý odpor se zvýší. Zvýšený valivý odpor také vede ke zvýšenému opotřebení pneumatik. To je důvod, proč je důležité, abyste pneumatikami otáčeli, abyste odstranili rozdíly v hloubce dezénu mezi zadními a předními pneumatikami. Pokud máte rozdíl 5/64 palců, doporučujeme změnit místo mezi předními a zadními pneumatikami. Bylo oznámeno, že rotace bývá častější u elektrických a hybridních vozidel. Abyste snížili zbytečné opotřebení, je důležité zajistit správný tlak v pneumatikách.

Pneumatiky, které jsou doporučeny pro použití na elektrických vozidlech a hybridech, je budou uvádět výrobcem. K dispozici máte celou řadu pneumatik doporučených pro hybridy, včetně pneumatik pro jízdu na sněhu a zimních pneumatik. Když se chystáte přezout z celoročních pneumatik, ujistěte se, že je přezujete včas, než přijde zimní počasí. Pokud není zmínka o tom, že jsou pneumatiky doporučovány pro elektrická vozidla nebo hybridy, je lepší zvolit doporučené pneumatiky.

Další informace o zimních pneumatikách pro elektrická vozidla a hybridy najdete na: https://www.nokiantyres.cz/

Scroll to Top