Gör tillräckligt med förundersökning innan du köper nya däck

beställa däck online

Eftersom däck inte är något som vi köper så ofta. Därför behöver vi undersöka vad som har hänt på marknaden sedan du köpte din sista uppsättning av däck. Har det gjorts några stora förbättringar eller skulle du välja samma uppsättning som du har. Att välja samma uppsättning som du hade beror på om du var nöjd med dem. Även om du är nöjd med dem är det bra att ta reda på vad som finns där ute och om det är några nya modeller av ditt nuvarande däck. Däck förbättras ständigt och det finns nya däck som lanseras, särskilt inom premium-däckssegmentet.

Ett av de bästa ställena att köpa däck är på däckverkstäder eftersom de tenderar att ha ett bra urval och de kan enkelt montera dem åt dig. De kommer att kunna ge dig råd om däck och du kan antagligen även köpa däck online och boka tid för däckbyte på webbplatsen. På det här sättet kan du välja och betala de däck du väljer från komforten i ditt eget hem. Att beställa däck online har definitivt sina fördelar och du kan ha dem levererade till din däckverkstad så de är där redo för ett däckbyte.

Om du behöver nya sommardäck tenderar det att bli en enklare uppgift än att välja vinterdäck, eftersom du har mindre alternativ. Detta kan inte betyda att det är ett enkelt beslut men du har färre alternativ och förmodligen måste göra mindre undersökningar för att hitta de däck som är bäst lämpade för ditt fordon. Däckvalet måste vara annorlunda om du har en el- eller hybridbil eftersom de är tyngre och behöver mer slitstarka däck. Om du har en elbil eller en hybrid så måste du se till att ditt däckval är rekommenderat för dessa fordon.

Använd också EU däckmärkning för att se hur däcken presterar vad gäller våtgrepp, däckljud och bränsleförbrukning. Detta ger bäst indikation vad gäller sommardäck då testen utförs i temperaturer som inte representerar vinterförhållhållanden. När det gäller vinterdäck finns det fler alternativ och du måste ta reda på om du vill ha dubbar eller dubbfria däck. Du vill nog granska några av de däcktester som gjorts av oberoende motortidningar, för att se vilka som är bäst presterande under de förhållanden som liknar de som du brukar köra i. Det tar lite tid att granska och det är bra att titta på några olika och välja ut de viktigaste delarna av dessa tester. Inte alla delar kommer att vara relevanta för dig. Försök att se till att däcken du väljer har låg rullmotstånd eftersom det leder till låg slitage och bränsleförbrukning.

Du måste också ta hand om dina nya däck genom att alltid se till att däcktrycket är på rätt nivå, att däcken är fria från skador och att mönsterdjupet är minst 4 mm. Du måste också rotera däcken så att slitaget jämnas ut så att du alltid kan ersätta alla fyra däcken på samma gång så att bilen inte över eller understyr som kan hända om du har olika grepp på däcken.

För mer information om nya däck att köpa, besök: https://vianor.se/

Scroll to Top