Det kan være dyrt å ikke bytte til vinterdekk i tide

mønsterdybden

Det er ingen reell grunn til at du ikke skal bytte til vinterdekk i tide. Vi vet alle fra hvilken måned vinteren vanligvis vises der vi bor. Vi vet kanskje ikke hvilken uke eller dag det vil være, men jo lenger vi venter, jo større er sannsynligheten for at den kommer snart. Det er bare ingen grunn til å prøve å vente på skiftet eller vente for lenge på dekkbytte. Så snart du ser at temperaturen begynner å nærme seg null, enten det er dag eller natt, er det grunn nok til å bytte dekk. Vinterdekk er bedre enn sommerdekk på tørre veier når du har lave temperaturer.

Så enten planlegger du bare å gjøre endringen på en bestemt spesifikk dag lenge før snøen kommer, eller så gjør du det basert på værmeldingen basert på dagstemperaturen. Hvis du gjør det for sent og det allerede er snø, bør du ikke kjøre. Du må vente til varmere vær kommer tilbake. Dette kan føre til mye bry for folk som er avhengige av en bil. Så jo mer avhengig du er av bilen din for daglig transport, desto raskere bør du bytte. Å ikke kunne kjøre kan være dyrt for noen mennesker. Dette kan føre til tapte møter eller dyre drosjekostnader.

Det er fremdeles mange som synes at det er dårlig for dekkene hvis du bytter for tidlig, men siden det er et spørsmål om sikkerhet, må du leve med litt ekstra slitasje de dagene du fortsatt har plussgrader og ikke snø. Din sikkerhet er vel verdt det. Hvis du venter for lenge og ikke kan bruke bilen noen dager, kan det være forbundet med høyere kostnader, eller hvis du prøver å kjøre med sommerdekk i snødekte forhold og havne i en ulykke, kan det være mye verre. Selv mindre skader på en bil koster mye å reparere.

Så ikke gjør feilen med å bytte dekk for sent. I stedet planlegg fremover og gjør endringen tidlig slik at du ikke trenger å bekymre deg, og at du ikke får problemer med lange køer på dekkverkstedene, da mange gjør dekkendringer sent. Det er imidlertid viktig å respektere lovgivningen om piggdekk, slik at du ikke installerer dem for tidlig eller fjerner dem for sent. Det er tillatt å bruke dem utenfor den angitte tidsperioden, forutsatt at det er vinterforhold.

Du bør sjekke at vinterdekkene dine som du har tenkt å bytte til, er i god stand og tåler en vinter til. Det er viktig at mønsterdybden er over det lovbestemte minimumsnivået, og at de skal være minst 4 mm, og de skal være trygge å kjøre med. Sikkerheten avtar når du går under 4 mm, ettersom grepet avtar og bremselengden øker, noe som lett kan føre til ulykker. Dekkene må også ha riktig lufttrykk, så sjekk dette umiddelbart etter at du har skiftet dekk. Du bør også overvåke dekkens rotasjon når du setter dem på, slik at de roterer basert på stedet de sist ble brukt.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://vianor.no/

Scroll to Top