Dekkproblemer bør adresseres direkte av et dekkverksted

dekkskift

Hvis du merker noen problemer med noen av eller alle dekkene dine, bør du ta det veldig alvorlig og løse problemet umiddelbart. Hvis problemet er at et dekk er skadet og du bytter til et reservedekk, bør du ta vare på det skadede dekket fra en dekkforretning. Hvis du fremdeles kan kjøre, kan du gå direkte til et dekkverksted og la dem undersøke dekket og se hva som må løses. Et dekkverksted kan ofte fortelle deg et brukt dekk med en lignende trinndybde som du har på de andre dekkene, slik at du senere kan bytte alle dekkene samtidig.

De vil vite om du kan reparere dekket eller ikke. Dekk kan i prinsippet bare repareres hvis du har et punktert dekk forårsaket av en skarp gjenstand som en spiker, som kan trekkes ut og erstattes av en gummiplugg laget for dette formålet. Skader på sideveggen kan ikke repareres, og dekket må derfor skiftes ut umiddelbart. Hvis problemet er lav slitedybde, og at du har nådd 4 mm mønsterdybde, bør du bytte alle dekkene. Kjøring med lav mønsterdybde kan være forbudt ved lov og bør derfor unngås. Årsaken til dette er at det er farlig å kjøre med for dårlig slitedybde fordi grepet avtar og risikoen for vannplaning øker betydelig. Begge disse faktorene gjør at biler med dårlige slitedybder er mer utrygge og oftere havner i ulykker. Derfor er det viktig å sjekke mønsterdybden regelmessig og endre når dybden når 4 mm. Dybden på vinterdekk er viktigere, da du trenger det for å ha et godt grep i snø sammenlignet med sommerdekk.

Skadede dekk bør byttes, spesielt hvis de er reparert midlertidig. Hvis du har brukt et reparasjonssett som kommer i en sprayboks, bør du huske at dette bare er en midlertidig løsning. Dette er ikke en permanent løsning i det hele tatt, så når du har kommet deg ut av situasjonen du var i da du reparerte dekket, må du kjøre gjennom et dekkverksted. De kan se om dekket kan rengjøres og repareres permanent eller deretter selge et nytt dekk for å erstatte det skadede dekket.

Dekkservice inkluderer kontroll av ventilene, sørge for at de er balanserte, slik at de roterer uten sidekrefter. Det inkluderer også kontroll av at dekkene er i god stand. Hvis du ikke har trygge og pålitelige dekk på bilen din, kan du ikke forvente å holde deg trygg mens du kjører. De vil også blåse opp alle dekkene, slik at når du forlater stedet, vet du at alle dekkene dine er i god stand for sikker kjøring.

Når dekkene dine er i god stand, uten skader, med riktig dekktrykk og balansert, vet du at du vil være mye tryggere når du bruker tid på veien. Det er ikke mye å spørre for å sørge for at du sjekker alle disse detaljene regelmessig. Dekkene vil trenge regelmessig service, og når du tar bilen inn for en dekkservice eller dekkskift, bør du sørge for at både dekkene som er fjernet og dekkene som er satt på begge er i god stand.

For mer informasjon om dekk service, besøk: https://vianor.no/

Scroll to Top