De bästa vinterdäcken för Tyskland och för förare som kommer dit

dubbdäck

Att köra i Tyskland under vintern kräver att du har tillräckliga däck för väderförhållandena. Alternativen för vinterdäck i Tyskland är vinterdäck som inte är dubbade och vintergodkända all-vädersdäck. De enda vinterdäck som är tillåtna är de dubbfria däcken. Du får dock inte använda dubbdäck i Tyskland. Även om du bara reser över Tyskland för att komma till ett annat land, får du inte göra det om du har vinterdäck med dubbar. Detta kan naturligtvis orsaka vissa problem när du reser mellan två länder som tillåter det, om du behöver korsa Tyskland för att komma till det andra landet.

I Tyskland bör du ha vinterdäck utan knoppar när du har vinterförhållanden. Om du stoppas med dubbdäck kommer du att bli böter och förbjuda att fortsätta köra tills du har bytt däck. Lagen säger att du måste ha däck med vinteregenskaper när du har snöförhållanden som definieras som snö, is och slask plus hala förhållanden orsakade av is och frost. Däcken måste ha alpinsymbolen för en bergstopp med en snöflinga inuti, även kallad 3 PMSF-symbol. Att ha M + S på däcken räcker inte för vinterbruk.

Tyskland har ett mycket bra vägnät och är världsberömt för sin Autobahn, som är känt för det faktum att det inte har hastighetsbegränsningar på vissa delar. Det täcker nästan 13.000 km. Om du inte har snö eller is kan du hantera med sommardäck enligt lagstiftningen. Det är dock alltid säkrare att byta till däck som är utformade för vintern så snart temperaturen sjunker under noll grader. I Tyskland ger detta dig i princip två alternativ för säker körning. Det ena är att byta sommardäck till vinterdäck när det kalla vädret närmar sig och sedan byta tillbaka i slutet av den kalla årstiden.

Det andra alternativet är att välja allvädersdäck som kan användas både under sommaren och vintern, baserat på att de har 3PMSF-symbolen och har godkänts för vinterbruk. Att ha all-vädersdäck ger dig friheten att köra säkert varje dag oavsett väder. Detta är perfekt för din familjebil där du vill ha optimal säkerhet när du kör. Du kanske emellertid inte vill sätta dessa på din sportbil, eller om du förmodligen vill byta ut under sommaren till ett högpresterande sommardäck för att få ut det mesta av din sportbil när det gäller prestanda. Om du inte kör din sportbil under vintern eller om du är ok med att inte köra den när vädret är dåligt, kan du bara hålla sommardäcken på den.

Om du befinner dig i områden med mycket snö och en längre vintersäsong, är det alltid bättre att växla mellan vinter- och sommardäck för att säkerställa att du har bäst prestanda under både vinter- och sommarsäsongen. Däck är så viktiga för körsäkerheten att det alltid är bäst att ha det optimala däckalternativet monterat på din bil.

För mer information om vinterdäck för Tyskland, besök: nokiantyres.se

Scroll to Top